Актуелно / ВестиГЛЕДАЋЕТЕ У ЈУНУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09.06.2021. у 19,30
Дарио Фо
„НЕМАМ ДА ПЛАТИМ И НЕЋУ ДА ПЛАТИМ“
Режија Милош Јагодић

Урнебесна комедија која говори о вечитој борби појединаца да се на частан начин обезбеди егзистенција. Представа у којој је комедиографским средствима речено нешто озбиљно, порука коју комад шаље није нимало наивна а у свој тој причи доживљава се нешто већ виђено.

 

16.06.2021. у 19,30
Дејан Дуковски
„ДРУГА СТРАНА”
Режија Владимир Лазић


Текст  Дуковског, "Друга страна" својеврстан је наставак његовог популарног дела “Буре барута”. Радња је сместена у возу, пуном путника, а говори о тешком времену у којем се наш народ нашао након распада Југославије, њиховим страдањима, пропастима и страховима.
Да ли је могуће потиснути некадашња искушења и изборити е са тамним мрљама претходног живота ?

30.06.2021. у 18,00
Валентина Велков

 

„МИЛИЦА ОД ПЕПЕЛА“
Режија Давид Алић

Прича Милица од пепела, прати девојчицу која нажалост живи са својом злобном маћехом и још злобнијим сестрама. Одбачена и понижавана, ова савремена Пепељуга се, како и сам назив каже, издигла из пепела, пронашла свог Принца и подигнуте главе и са осмехом наставила даље кроз живот.

 


 

ПРЕМИЈЕРНА  ИЗВОЂЕЊА  17. и 18. МАЈА  20201. у 19.30

 

 

 

 

“НЕМАМ ДА ПЛАТИМ И НЕЋУ ДА ПЛАТИМ”, комедија писца Дариа Фоа, у режији Милоша Јагодића, сарадника који је у нашем позоришту режирао неке од најгледанијих  комедија ( Ми чекамо бебу, Пробуди се Като, Лаки комад, Како смо волели друга Тита и Зар и ти сине Дракче).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

АКТИВНОСТИ  У МАЈУ 2021.

 

Народно позориште Пирот  11.05. 2021.  извешће представу „Друга страна“ , Дејана Дуковског у режији Владимира Лазића. Представу ће  погледати  селектор Стеријиног позорја и Фестивала „Јоаким Вујић“ , Мирослав Мики Радоњић.

 

У пиротском позоришту у припреми је нова представа – Немам да платим и нећу да платим”, комедија писца Дариа Фоа, у режији Милоша Јагодића, старог сарадника који је у нашем позоришту режирао неке од најгледанијих комедија ( Ми чекамо бебу, Пробуди се Като, Лаки комад, Како смо волели друга Тита и Зар и ти сине Дракче).

Премијерна извођења се планирају за 17. и 18. мај 2021.

Љубитељи позоришне уметности имаће прилику да на нашој сцени 19. маја погледају представу Народног позоришта Ниш „Ана Карењина“, Лава Толстоја у режији Ирфана Менсура.

Крајем маја 24. и 25.  две вечери за редом у Народном позоришту Београд , наш ансамбл извешће представу „Страх – једна топла људска прича“ , ауторски пројекат Игора Вука Торбице.

 


 

ПРЕМИЈЕРА  - СРЕДА, 03.03, и ЧЕТВРТАК, 04.03.2021. у 19:00,    Режија : Владимир Лазић

 

ДРУГА СТРАНА

 

 

 

Да ли је могуће потиснути некадашња искушења и изборити е са тамним мрљама претходног живота?

 

Трагедија времена у коме живимо поставља нас пред незаобилазно питање: да ли постоји било каква шанса да се трауме из детињства и младости или из неких сурових "година које су појели скакавци", потисну, спакују и заувек забораве? Или је све то сизифовски узалудан напор, без шансе да се назре светло у тунелу, у коме ће "старост-гробље мртвих речи и море успомена, као судбинска неминовност, постати рај прошлости".

 

Ако ће ишта ублажити вечну неизвесност и страх од мутне будућности, присетимо се речи Марка Аурелија: "Живот је један застрашујући сан у којем нам се смрт свакодневно осмехује, а ми, немоћни, једино што можемо да учинимо је да јој узвратимо осмехом".

 

Програм представе:

 

 

 

 

 


 

ПРЕМИЈЕРА  - СРЕДА, 20.01.2021. у 18:00,    За децу школског и средњошколског узраста - Текст : Валентина Велков, режија : Давид Алић


МИЛИЦА ОД ПЕПЕЛА

  

УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛИМА

 

Народно позориште Пирот дана 31.10.2020. учествује у такмичарском делу програма
56. Фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ у  Врању ( 26.10. – 02.11.2020.)  са представом „ СТРАХ“, ауторски пројекат Игора Вука Торбице. На Фестивалу у Врању у конкуренцији за награде су и позоришта из Лесковца, Врања, Крагујевца, Приштине, Шапца, Новог Пазара, Лазаревца.

 

Иста представа дана 25.11.2020. се такмичи на Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу ( 23.11. – 28.11.2020.)  У конкуренцији са Атељеом 212 (Београд), Народно позориште Лесковац, Покрајинско народно позориште Приштина, Битеф театар (Београд) и Београдско драмско позориште.

 


 

 

Најновија представа из продукције нашег позоришта „КАКО СМО СПРЕМАЛИ ГОСПОЂУ МИНИСТАРКУ“ , редитеља Спасоја Ж. Миловановића 12.11.2020. наступа на Балкан театар фесту у Димитровграду.

 

 


 


 


 

 


 

394. премијера, 77.сезона 2020/2021.
Народно позориште Пирот

 

КАКО СМО СПРЕМАЛИ ГОСПОЂУ МИНИСТАРКУ

 

УТОРАК, 13.10. 2020. СРЕДА, 14.10.2020. и ЧЕТВРТАК 15.10. 2020. све предсаве са почетком у 19,30. Број места ограничен, обавезно ношење маски.


Коришћени текстови: Бранислав Нушић -„Госпођа министарка“, „Divine Comedy“, Aна Ђорђевић -„Аутопутем“, Бранислав Недић -„Кабаре...Кабаре“, Спасоје Ж.Миловановић -„Школа за манекене“
Aдаптација и режија : Спасоје Ж. Миловановић
Текст : Спасоје Ж. Миловановић
Сценограф/Костимограф : Катарина Филиповић
Музика/Koмпозитор: Стефан Филиповић
Кореограф: Даница Ничић
Вокални педагог: Анита Николић

 

 


 

Представа
"Како су спремали Госпођу Министарку"

ускоро пред Пиротском публиком

 

18. септембар 2020.

 

Нова представа Народног позоришта Пирот "Како су спремали Господју Министарку" премијерно би требало да буде изведена 12.октобра. Редитељ представе је Спасоје Ж.Миловановић, који је и адаптирао текст. Реч је о комедији која не говори само о господји Министраки већ и како функционише позориште данас у Србији, али и о свим недаћама живота у духовитом контексту.

Овај комад се већ поставља на сцени, а пробе се одржавају свакодновно.

 

 

Док смо разговарали са редитељем Миловановићем, сазнали смо да је текст адаптирао тако да публика сазна како и на који начин се ствара један позоришни комад. Он је истакао да је задовољан припремом, односом глумаца према раду, те да се радује поновној сарадњи са Народним позориштем Пирот.

 

 

Подсећамо да, поводом почетка нове позоришне сезоне, Народно позориште поклања публици две представе.

У четвртак, 17.септембра од 17 сати биће изведена дечија представа "Заглуми се постани, ал дете остани" у парку на Калеу.

Представа "Хасанагиница" биће одиграна у амбијенту тврдјаве на Калеу, у петак, 18.септембра од 19 и 30 минута.

Због ограниченог броја посетиоца, сви заинтересовани могу подићи бесплатне карте у просторијама Народног позоришта Пирот, сваког дана до 14 сати. Из ове институције културе, наглашавају да је и даље обавезно поштовање свих прописаних, заштитних мера приликом посете позоришту и представама.

 

Извор: plusonline.rs

 


 

 

СТРАНА:   1    2    3    4   5   6