Новогодишње лагарије

Народно позориште Пирот „Новогодишње лагарије“ (Новогодишња еколошка бајка), аутор Милица  Живковић, редитељ    Зоран Живковић, композитор сонгова Милорад Живковић.

Иако је ово Новогодишња представа потрудили смо се, као и сваке године, да кроз игру и забаву, научимо децу; да ружне речи, загађивање околине, непристојно и недолично понашање, никада неће бити на цени. Без обзира на то у каквом друштву живе и како их родитељи васпитавају покушали смо да деци покажемо да ће увек праве вредности бити у моди. Деда Мраз је и ове године донео поклоне само доброј деци. Надамо се да смо успели да их научимо, да није тешко рећи; Добар дан! Извини! Погрешио сам! Хвала! И надамо се да смо успели да их научимо да није лепо ругати се другом и да су пријатељство и другарство једна од најважнијих стваруи у животу.

 

Ликови:

Прави Деда Мраз- Милан Наков
Лажни Деда Мраз- Александар Радуловић
Пахуљица девојчица- Даница Митић
Дечак- Александар Алексић
Права Баба Зима-Данијела Ивановић
Лажна Баба Зима- Александра Стојановић

 

УДУ „Тантијема“ Пирот
Зоран Живковић

 

Градимир Филиповић, директор пиротског Позоришта каже да је ова представа, сада већ по традицији, када су новогодишње представе у питању, урађена у сарадњи са Удружењем драмских уметника "Тантијема".