Пробуди се Като

Народно позориште Пирот„Тешко је радити комедију јер је у овом тренутку много теже публику насмејати, него ли је расплакати или замислити. Мислим да је комедија најтежи жанр. Када гледате комедију, делује да би она лако могла да се направи, али да би се дошло до те лакоће, те питкости, да је све то пенушаво, лагано, заправо иза тога стоји јако велика прецизност, а то значи дугачак, студиозан и јако прецизан рад. Ви као редитељ кроз ситуације, заједно са глумцима, кроз ликове, морате направити ту комичност- каже редитељ Јагодић који је осим представе “Пробуди се Като” резирао у пиротском позористу И представе “Зар И ти сине Дракче”, “ Како смо волели друга Тита”, “Народни посланик”, “Лаки комад”.


“Ката” је водвиљска, брза комедија. Представа која це насмејати публику и уцинити је напетом. Одлицна глума са модерном сценографијом. Комад хрватског писца Милана Гргића глумци пиротког позориста су извели на хрватском језику.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Видео

 

Текст: Милан Гргић

Адаптација текста: Наташа Илић и Милош Јагодић

Редитељ: Милош Јагодић

Сценограф и костимограф: Ивана Савић

Композитор: Стефан Филиповић

Кореограф: Тијана Ћирић

Лектор: Наташа Илић

 

Лица:
Никола ....................... Милан Наков
Игор ............................ Зоран Живковић
Томица ...................... Александар Алексић
Мувара ....................... Александра Стојановић
Казимир .................... Делча Гигов
Елвира ....................... Данијела Ивановић
Мама .......................... Александар Радуловић
Катарина ................... Борјанка Љумовић

 

Инспицијент и суфлер: Светлана Станковић Мајстор светла: Марјан Поповић Мајстор тона: Бранислав Томановић Реквизитер и женски гардеробер : Маријана Живковић Власуљарски радови и шминка и мушки гардеробер: Јелена Манчић Декоратери: Зоран Пејчић, Драган Величковић и Милан Ћирић

 

pdf
Преузмите програм представе